Blog - Chemarea naturii. Lavabile de interior Green VOCation

Chemarea naturii. Lavabile de interior Green VOCation

În camerele neaerisite sau cu umiditate ridicată apare riscul de mucegai care determină alergii, dureri de cap, afecţiuni respiratorii sau astm.

Riscul de mucegai și bacterii creşte în special în sezonul rece când camerele sunt aerisite mai rar sau când hainele sunt uscate în casă sau pe calorifer, crescând astfel nivelul de umezeală din aer.
O temperatură în casă de peste 25 de grade și o umiditate mai mare de 60% sunt periculoase pentru sănătate.

Pentru contracararea efectelor asupra sănătății sunt indicate câteva măsuri precum aerisirea camerelor zilnic, cel puțin 15 minute, îndepărtarea imediată a mucegaiului, păstrarea băii și a bucătăriei cât mai uscate dar în special, alegerea produselor de finisaj interior și cu un grad mare și îndelungat de protecție împotriva mucegaiului și bacteriilor.


FASSA BORTOLO - cercetare pentru calitate

Nu este o teorie greu de reținut că investiția în cercetare este esențială pentru orice companie care dorește să-și îmbunătățească rezultatele. Astfel, Fassa Bortolo a ales să construiască propriul Centru de cercetare, un laborator dotat cu aparaturi și echipamente de ultimă generație. Astfel, este analizată materia primă la nivel microscopic fiind evaluate caracteristicile chimico-fizice pentru a extrage formulele care garantează cel mai bine calitatea produselor, fiind prezis, prin teste specifice, comportamentul produsului final în cele mai diverse condiții de mediu.

În urma muncii depuse în cercetare au rezultat produse de calitate superioară, toate acestea fiind încununate cu numeroase certificate de calitate.

Atenția acordată cercetării a fost recompensată cu certificatul ISO 9001:2008 și în același timp, toate produsele Fassa Bortolo sunt conform cu Regulamentul (UE) nr. 305/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 martie 2011 de stabilire a unor condiții armonizate pentru comercializarea produselor pentru construcții.


 

Certificate Fassa BortoloProduse naturale Fasa Bortolo
Lavabile de interior

Fassa Bortolo a dedicat mereu o atenție deosebită gamei Colore, o serie vastă de produse de interior și exterior, în continuă îmbunătățire, de înaltă calitate și gată să satisfacă fiecare cerere.

Pentru realizarea produselor din gama Colore sunt folosite doar cele mai avansate și recente tehnologii pentru a garanta cea mai bună performanță de respirabilitate şi respingere a apei, fără a omite efectul estetic, calităţi ce asigură o protecţie excelentă dar şi o viaţă mai lungă a finisajului.

Finisajul Green VOCation

Acest finisaj este printre cele mai moderne concepte fiind proiectat în funcţie de o serie de indicatori importanţi ce privesc utilizatorul privat, aplicatorii și mediul înconjurător. Produsele au un conținut scăzut de compuși organici volatili (VOC - Volatile Organic Compound) fiind astfel inodore atât în faza de aplicare, cât și ulterior.
Spre deosebire de vopselele tradiționale pe bază de apă, nu este necesară aerisirea mult timp a încăperii în care se aplică finisajul Green VOCation.
Putem vorbi, astfel, de o serie importantă de caractecteristici ale finisajului Green VOCation:
-    produs de interior
-    fără solvenți
-    conținut scăzut de VOC
-    ușor de aplicat
-    inodor în timpul și după aplicare


Finisaj interior
-    SPHAERA 001
-    EVOC 001
-    POTHOS 003
-    OCEAN 001
-    EOS 001
-    LV 207


Calitățile acestor produse naturale, reunite sub denumirea sugestivă Green VOCation, precum gradul mare de protecție împotriva bacteriilor și viața îndelungată a finisajului, le recomandă pentru spitale, clinici și cabinete medicale. Produsele Green VOCation omoară bacteriile dintr-un mediu neaerisit în proporție de 70% și au efect timp de 10 ani.